P9 (2014), Säpäkipinä, P9, Kaakkois-Suomi, lohko 1

Pelicans musta - SB Heinola valkoinen  8 - 4

Paavolan kampus

Pelaamisen iloa kotiturnauksessa

Pelicans SB P9-joukkue sai kunnian olla 19.11.2022 pelattavan Kaakkois-Suomen P9-junioireiden Säpäkipinä -turnauksen turnausisäntänä. Lahden Paavolan kampuksen monitoimihallissa käytyyn turnaukseen oli saapunut yhteensä kymmenen joukkuetta, meidän kahden joukkueemme lisäksi. Meiltä mukana oli Pelicans SB musta ja -turkoosi joukkueet. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja poikien kasvoilta paistoi pelaamisen ilo. Musta joukkue klaarasi oman osuutensa voitokkaasti, vieden kaikista otteluistaan voiton. Turkoosi joukkueelle sattui tällä kertaa hiukan haastavampia vastustajia ja joukkueen saldo oli lopulta yksi voitto ja kaksi tappiota.

Pelicans SB musta aloitti joukkueista ottelut ensimmäisenä SB Heinola valkoinen joukkuetta vastaan. Ottelun ensimmäinen erä oli vielä tasaista vääntöä, mutta toisessa erässä pojat pisti pöököä pesään ja ottivat lopulta varsin selvän voiton 8–4 lukemin. Toisessa ottelussaan musta joukkue kohtasi vuorostaan Taipalsaaren Kisan (TaiKi). Myös taipalsaarelaiset saivat todeta Pelicansin paremmaksi 2–7 lukemin. Musta joukkueen hieno turnaus päättyi voitokkaasti, kun poikien viimeinenkin ottelu Bandy Boys -88 (BB-88) joukkuetta vastaan päättyi 4–11 lukemiin.

Pelicans SB turkoosi joukkue kohtasi ensimmäisessä ottelussaan Lappeenrannan SaiPa Salibandyn keltainen joukkueen. Ottelu oli tiukkaakin tiukempi. Ensimmäinen erä päättyi Pelicansin maalin etumatkaan. Viimeisessä erässä pojat olivat vielä menossa voittoon, mutta lappeenrantalaiset onnistuivat iskemään ottelun tasoihin ja tekemään vielä voitto-osuman aivan ottelun loppumetreillä ja viime sekunneilla. Tiukka peli joka tapauksessa, jossa oli hienoja onnistumisia ja hyvää taistelua. Tasainen ottelu kehittää kuitenkin enemmän kuin ottelu, jossa ei ole kunnon vastusta. Toisessa ottelussaan turkoosi kohtasi LASB Jr. joukkueen, ja tästä ottelusta tuli hyvää itseluottamusta, kun hollolaiset kaatuivat 6–9 lukemin. Turkoosin viimeinen ottelu oli jälleen lappeenrantalaisia vastaan, tällä kertaa SaiPan musta joukkuetta vastaan. Jälleen tiukkaakin tiukempi taistelu. Ottelu oli kuin toisinto turkoosin ensimmäisestä ottelusta SaiPan keltainen joukkuetta vastaan. Maaleja tehtailtiin puolin ja toisin molemmissa päissä, mutta voitto karkasi niukasti kahden maalin erolla, 10–8 lukemin Lappeenrantaan. Hyvää peliä joka tapauksessa jälleen myös meidän pojiltamme, mutta kaikki kunnia vastustajalle ja SaiPalle, jolla tuntuu olevan tällä kaudella hyvät joukkueet P9-ikäsarjassa.

Turnaus oli kaikkiaan erittäin onnistunut. Turnauksen kaikki vieraaksi saapuneet joukkueet kehuivat turnausjärjestelyjä. Kaikki pojat, joka seurasta, nauttivat selvästi peleemisesta, joka oli kuitenkin kaikkein tärkeintä. Positiivista oli myös meidän kahvion suosio. Kahvion tuotteet tekivät hyvin kauppansa turnauksen aikana, joka oli tietysti joukkueemme kannalta hieno juttu.