Kausi 20-21 keskeytetään Salibandyliiton hallituksen päätöksellä
Julkaistu: 28.03.2021 08.45

Kausi 20-21 keskeytetään Salibandyliiton hallituksen päätöksellä

Shttps://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/osa...

Uutiset

Liiton hallitus päätti: Keskeytettyjä sarjoja ei käynnistetä – katse kesään ja uuteen kauteen

Salibandyliiton hallitus linjasi torstain kokouksessaan, että jo pitkään koronatilanteen vuoksi keskeytyksissä olleita sarjoja ei enää käynnistetä kevätkauden ollessa jo tässä näin pitkällä.

Liiton hallituksen päätös nojautuu vahvasti koronatilanteen viimeaikaiseen kehitykseen, joka etenkin Uudellamaalla ja Turun seudulla on huolestuttava. Edelleen linjaukseen vaikutti Suomen hallituksen kaavailemat tiukemmat liikkumisrajoitukset.

Päätös ei koske pääsarjoja (F-liigat ja Divari), jotka ovat play off -vaiheissa, eikä näihin sarjoihin liittyviä nousu- ja putoamiskarsintoja.

2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastamista ja pelaamista jatketaan mahdollisuuksien mukaan.

– Liitto on pitänyt ovea auki pelien jatkumiselle mahdollisimman pitkään ja elätellyt toiveita sarjojen läpiviennille lyhyempinäkin versioina. Myös kentältä olemme saaneet vahvaa tukea tähän ja kautta pidennettiin toukokuun loppuun saakka. Matkan varrella on tehty useita suunnitelmia sarjojen toteuttamiseksi, mutta koronatilanne ei ole antanut avaimia niiden aukaisuun. Kevään ollessa jo näin pitkällä, on aika todeta, että järkevämpää on kääntää katseet ensi kauteen ja kesään. Niin iso pettymys kuin se meille kaikille onkin, kertoo puheenjohtaja Risto Kauppinen ja jatkaa:

– Voin vakuuttaa, että tällainen tilanne on vaikein, joka lajiliitolle eteen voi tulla, jopa historiallinen. Liiton perustehtävänä on edistää ja mahdollistaa salibandyn harrastaminen jokaiselle kaikin mahdollisin tavoin. Nyt kuitenkin terveys ja turvallisuus pitää laittaa tunteen edelle.

Hallituksen päätös tiivistetysti on seuraava:

1) Aikuisten sarjat (pois lukien pääsarjat)

• Aikuisten alueellisia sarjoja ei enää jatketa kuluvalla kaudella, ellei nimenomaisesti toisin päätetä

• Mahdollisia sarjapaikkojen täyttöjä tehdään ilmoittautumisten jälkeen

• Ei nousuja, ei putoamisia

Aikuisten alueellisten sarjojen (naisten 2. divisioona – 4. divisioona ja miesten 2. divisioona – miesten 6. divisioona) osalta kausi päättyy Etelä-Suomessa, Länsirannikolla, Sisä-Suomessa, Kaakkois-Suomessa, Savo-Karjalassa ja Pohjois-Suomessa. Seniorisarjoja ei myöskään jatketa.

Pohjanmaan osalta odotetaan vielä viranomaisten linjauksia huhtikuun rajoitusten ja suositusten osalta. Pohjanmaan seuroja ja joukkueita tiedotetaan alueellisesti kauden jatkosta mahdollisimman pian.

2) Lasten ja nuorten sarjat

• 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastamista ja pelaamista jatketaan mahdollisuuksien mukaan.

• Muiden osalta sarjoja ei jatketa (esim. juniorien kaikkia SM-sarjoja).

Savo-Karjalan alueella yli 12-vuotiaiden osalta sarjoja seudun tämänhetkisen koronatilanteen vuoksi voidaan jatkaa ja Pohjanmaan sekä Pohjois-Suomen osalta odotetaan vielä viranomaisten linjauksia huhtikuun rajoitusten ja suositusten osalta. Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen seuroja ja joukkueita tiedotetaan alueellisesti kauden jatkosta mahdollisimman pian.

Tavoitteena on, että kesällä (touko-elokuu) pelataan alueelliset tai mahdollisuuksien mukaan valtakunnalliset ”Kesämestaruusturnaukset”, joihin kaikki halukkaat pääsevät mukaan. Näistä tulee lisätietoa tuonnempana.

– Haluamme edistää ja tukea, että kesällä – koronatilanne luonnollisesti huomioiden – pelattaisiin mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Tätä liitto on valmis tukemaan sekä viestinnällisesti että merkittävästi myös taloudellisesti, viestittää toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta

Kaakkois-Suomi

* Aikuisten sarjat päättyvät

* A-D1-ikäluokkien sarjat päättyvät


*