​Stadium Säbätaituri -erätaukokilpailussa ratkottiin taitavimmat junnut lauantaina
Julkaistu: 09.12.2021 13.10

​Stadium Säbätaituri -erätaukokilpailussa ratkottiin taitavimmat junnut lauantaina


Stadium Säbätaituri on junioreiden taitokilpailu, jossa kilvoitellaan laukaisu-, syöttö- ja pallonkäsittelytaidoissa. Kesällä 10-13-vuotiaat salibandyjuniorit pääsivät kilvoittelemaan Tykkivedossa, Napakympissä, Nappisyötössä ja Kentän Valtiaassa SunSäbä -kiertueen yhteydessä järjestetyissä alueellisissa osakilpailuissa. Näiden osakilpailujen voittajat pääsivät nyt kilpailemaan Säbätaiturin valtakunnallisesta mestaruudesta lauantain Norja-Sveitsi- ja Suomi-Ruotsi -otteluiden erätauolla Helsingin jäähallilla.

Lauantaina kilpailtavissa finaaleissa kilpailtiin yhteensä neljä sarjaa, poikien ja tyttöjen 10-11-vuotiaiden ja 12-13-vuotiaiden sarjat. Kilpailijoita oli selvinnyt finaaliin muun muassa SB-Prosta, Pelicans SB:stä, Airiston Salibandysta, SB-Heinolasta, SB-97:sta sekä SaiPa SB:sta. Loppukilpailun kilpailuformaattiin kuului päivän Norja-Sveitsi pelin molemmilla erätauoilla kilpaillut välierät sekä illan Suomi-Ruotsi pelin erätauolla kilpailtu finaali. Loppukilpailu tehtiin kahden lajin turvin, kun paremmuutta mitattiin Tykkivedossa ja Napakympissä. Tykkivedossa lauottiin kovia tutkalukemia ja Napakympissä tavoiteltiin tarkkoja laukauksia.

Pelicans SB:stä kisaan osallistui P12 joukkueesta Jesse Merenheimo. P14 joukkueesta Luka Kettunen ja Lauri Hämäläinen.

Poikien 12-13-sarjassa mestariksi itsensä taituroi Pelicans SB:n Luka KettunenLue koko uutinen: https://salibandy.fi/fi/uutiset/stadium-sabataitur...