A-tytöt taistelivat kaksi erää voitosta, kolmas erä vei mahdollisuudet
Julkaistu: 02.12.2018 00.00

Pelicans SB:n A-tytöt taistelivat sarjan kärkijoukkuetta SB Pro/Losbia vastaan numeroiden valossa tasapäisesti kaksi erää. Kolmas erä vei kuitenkin mahdollisuuden voittoon. SB Pro/Losb voitti sunnuntaina Nurmijärvellä pelatun A-tyttöjen salibandyn SM-sarjapelin 10-7 (4-4, 1-1, 5-2).

”Peli oli kaiken kaikkiaan erittäin sekava. Pelaajien tekemisessä näkyi, että tämä oli osalle kolmas peli neljän päivän sisään. Meillä oli hyviä tilanteita hyökkäyspäässä, mutta vastapainona meille tuli pahoja nukahduksia ja emämunauksia keskialueella ja puolustuksessa. Niistä vastustaja teki maaleja, valmentaja Kimmo Hyttinen sanoo.

Ensimmäisen erän lahtelaismaaleista vastasi Sofia Mittentag ja Mittentagin syötöstä maalin tehnyt Iina Latvala. Toisesta erästä lähtien Mittentag joutui kuitenkin vastustajan tiukempaan vartiointiin. Toisessa erässä kumpikin joukkue teki vain yhden maalin, vaikka etenkin lahtelaisilla olisi ollut mahdollisuuksia useampaankin. SB Pro/Losbin maalivahti Ira Moilanen torjui toisessa erässä peräti 16 lahtelaisvetoa.

”Pelasimme kaksi ensimmäistä erää kolmella kentällä. Kolmanteen erään tiivistettiin kahteen ketjuun. Itsellä oli fiilis, että kyllä tämä peli meille kääntyy, mutta ei se vaan lähtenyt uomiinsa”, Hyttinen sanoo.

Lahtelaisvahti Juulia Katajalla ei ollut paras päivä, joten hän antoi tilaa kolmannessa erässä Petra Pietiselle. Maalivahdin vaihto, aikalisä ja kuudella viittä vastaan pelaaminenkaan ei vienyt lahtelaisjoukkuetta voittoon.

”Lattea fiilis jäi pelistä”, Hyttinen tuumaa.

Lahtelaisten tehokkaimpia olivat hattutempun tehnyt Sofia Mittentag (3+1) ja Iina Latvala (2+3). Lahtelaisista pääsi pisteille myös Veera Vilenius (1+0), Pinja Vesalainen (1+0), Oona Hämäläinen (0+2) ja Annika Vitie (0+1).

Muita onnistujia olivat Tiia Lahtinen ja kolmoskenttä, jonka kentällä ollessa vastustaja ei saanut tehtyä yhtään maalia.

SB Pro/Losb siirtyi voiton ansiosta A-tyttöjen SM-sarjan ykköseksi. Toisena on tamperelainen Classic. Lahtelaisjoukkue taistelee tiiviisti pudotuspelipaikasta. Häviö tiputti joukkueen seitsemännelle sijalle eli pudotuspeliviivan alapuolelle.

A-tyttöjen seuraava peli on 16. joulukuuta. Tuolloin lahtelaiset saavat vastaansa Pirkat. Seuraavan kotipelin joukkue pelaa vasta ensi vuoden puolella, kun 5. tammikuuta joukkue pelaa jyväskyläläistä O2-joukkuetta vastaan.