C-tytöt nousivat SM-sarjassa 4. sijalle, lauantaina kaksi voittoa Turusta
Julkaistu: 11.02.2020 00.00

Valmentajamme Jouni, toivoi jo heti syksyllä, kun peliaikataulut julkaistiin, että Turkuun olisi mahdollisuus tehdä hotellireissu. Ensimmäinen peli oli jo klo 10.50 lauantai-aamuna ja jokainen piste olisi tässä vaiheessa elintärkeä, joten tyttöjen riittävä lepo ja hyvin syöty iltapala, sekä aamupala, takaisivat paremmat mahdollisuudet voittoihin. Vanhemmat ymmärsivät tietenkin asian ja pienen neuvottelun jälkeen sovimme yöreissusta helmikuun alussa. Bussi starttasi Lahdesta heti viiden jälkeen perjantai iltapäivänä ja tytöt, valmentajat ja huoltoporukka lähti iloisin ja jännittynein mielin pelireissulle Turkuun. Matka meni hyvin ja hotellille saavuttaessa, kamppeet vain huoneisiin ja happihyppelylle Aurajoen rannalle. Reippailu ja sometus-sessio raittiissa ilmassa, hyvä iltapala, ja tämän jälkeen tyttöjä ei paljonkaan tarvinnut paimentaa nukkumaan, sillä jokainen ymmärsi kunnon levon tarpeen seuraavan päivän pelejä ajatellen.

Aamupala rauhassa, hiusten letitykset ja muut valmistelut ja startti Turun Sport Gardenille sujui rauhallisissa merkeissä, ja jokainen keskittyi jo varmasti omaan suoritukseen ja tulevaan peliin jännittynein mielin. Ensimmäisessä pelissä vastustajanamme oli EräViikingit ja huomasimme, että tämä joukkue matkusti Turkuun linja-autolla sinä aamuna. Meillä saattaisi olla pieni etu tämän johdosta. Edellisissä peleissä, tyttöjen pelaaminen ei ole lähtenyt heti alussa täysillä käyntiin, joten kopissa jo puhuttiin, että tällä kertaa, jokainen on mukana heti alussa ja nyt näytetään, mitä me osataan! Kaikilla oli voitontahtoa, kopista ulos lähdettäessä. Ensimmäinen erä oli tasaista taistoa alusta lähtien, ja upeasti heti alkuminuuteilla Ilona sai osuman, Jennin syötöstä ja maalihanamme oli auki, Tästä oli hyvä jatkaa. Ensimmäinen erä taisteltiin näissä lukemissä ja huikeassa tempossa, kummankin joukkueen tehdessä vaarallisia hyökkäyksiä ja loistavaa puolustusta. Jo heti toisen erän alussa, vastustajan verkko heilui taas, Bean ollessa asialla. Hyviä laukauksia ja maalipaikkoja oli muillakin tytöillämme ja torjuntoja tuli vastustajan maalivahdille tässä erässä yli puolet enemmän kuin Anna-Sofiallemme. Silti taisto oli todella kovaa ja tilanne erittäin jännittävä. Kolmannelle erälle lähdettäessä Jouni varoitti pelikaanittariamme, nyt tulee vastustaja kovaa ja niinhän se tuli. Silti Jenni pääsi tekemään kaksi maalia tässä erässä, toisen Emmin syötöstä ja toisen tyhjään maaliin. ErVin tytötkin onnistuivat upottamaan yhden maalin verkkoomme. Mutta se ei haitannut, lopputulos 4-1 meidän voittoon, loisti punaisempana kuin koskaan tulostaululta, ja voi sitä riemua ja ylpeyttä ja iloa, kun pelin jälkeen kokoonnuimme pukukoppiin.

Iloisina tankattiin pukukopissa energiaa seuraavaan peliin. Kapteenimme Jenni muistutti hienosti tyttöjä, että seuraavaan peliin lähdettiin taas taistelemaan erittäin kovasti alusta lähtien tilanteesta 0-0, joten jokaista tarvitaan maalien ja pisteiden tekemiseen. Jounin ja Renaten hyvien neuvojen ja opastusten saattelemana, lähdettiin kohtaamaan Tiikerit Sininen. Tässä pelissä olimme selvästi vastustajaamme vahvempia ja ensimmäisen erän jälkeen, olimme johdossa jo 3-0. Maaleja tässä erässä tekivät: Bea, Sanni ja Emma. Toinen erä jatkui samalla tavalla, mutta kyllä tyttömme töitä saivat tässäkin pelissä tehdä. Mikään ei ollut itsestään selvää. Toisessa erässä maaliverkkoa joukkueestamme heiluttivat Bea (kaksi maalia) ja Laura. Lauantain viimeiseen erään lähdimme innokkaina, mutta Jounin kritisoidessa tyttöjen pelitapaa. Huomasi, että nyt tytöille oli tärkeää omien pisteiden kerääminen ja se näkyi pelissä. Yhdessä tekeminen ja joukkueena pelaaminen mahdollistaa niitä pisteitä ja tätä kumpikin valmentajamme nyt tähdensi erätauolla. Kolmannessa erässä maaleja tuli paljon, Emmi, Jenni (kolme maalia) ja Bea laukoivat vastustajan verkkoon ja maalipaikkoja oli paljon. Lopulta pelin päätyttyä 11-2 meidän voittoon, täytyy nostaa kyllä hattua vastustajalle. Tiikereiden tytöt pelasivat täysillä loppuun asti ja se oli todella hienoa seurata, vaikka tilanne oli tällainen. Siitä tsempistä joka joukkue saisi ottaa oppia.

Kotimatkalle oli kiva lähteä, Turussa oli hyvä pelata. Kiitos järjestäjille, vastustajille, kannustajille ja sponsoreillemme, joiden ansiosta pystyimme Turussa yöpymään. Näiden pelien jälkeen olemme SM-sarjassa sijalla 4, 15 pisteellä, ja seuraavat ottelut pelataan 23.2. Mosahallissa. Vastaan saamme tuolloin SBS Wirmo/Maskun ja FBC Loiston. Kiitos taas D-tyttöjen maalivahdille Anna-Sofialle ja Nennalle, kun tulitte pelaamaan kanssamme. Treenit jatkuu tänään ja hikipisaroita ei säästellä edelleenkään. Hyvää Ystävänpäivää kaikille seuraajillemme <3