Salibandyliitolta tukipaketti seuroille
2.4.2020 9:22 Uutisointi / Pääsivusto

Salibandyliiton tukipaketti

Seuroille tukipaketti

Tilanne on äärimmäisen haastava seuroille, ja tämän vuoksi Salibandyliiton hallitus päätti alentaa ensi kauden sarjojen osallistumismaksuja. Hallitus päätti alennuksista siten, että aikuisten sarjojen osalta alennus on 70 euroa, juniorisarjojen osalta 100 euroa sekä junioreiden SM-karsintojen osalta 40 euroa. Alennukset ovat merkittäviä, ja esimerkiksi G-junioreissa alennus on yli 70% syyskuussa maksuun tulevasta sarjamaksun osasta. Alennusten myötä liiton tulovirta vähenee noin 285 000 euroa.

Hallitus päätti myös suunnitelmasta poiketen jäädyttää pelipassimaksut kauden 2019–2020 tasolle. Tämä vaikuttaa liiton talouteen noin 42 000 euroa negatiivisesti.

Lisäksi hallitus päätti helpottaa seurojen taloutta vaikeimman yli antamalla enemmän maksuaikaa ensi kauden osallistumismaksuihin. Niiden sarjojen osallistumismaksut, joihin ilmoittaudutaan ennen 30.6.2020, laskutetaan poikkeuksellisesti kolmessa erässä. Ensimmäisessä erässä sarjaan ilmoittautumisen yhteydessä laskutetaan vain 10% sarjamaksusta, toisessa erässä 40% ja kolmannessa erässä 50%. Päätetyt alennukset sarjamaksuihin huomioidaan niiden toisessa maksuerässä. Ensimmäinen erä maksetaan siis ilmoittautumisen yhteydessä, toinen erä 15.9. mennessä ja kolmas erä normaalisti 15.1.2021. Tämän hallituksen seuroille myöntämän lyhytaikaisen rahoituksen arvo on noin 800 000 euroa.

Käynnissä olevat tai käynnistettävät muut toimenpiteet

Hallitus kävi keskustelun toimenpiteistä, joita on meneillään ja joita tullaan käynnistämään poikkeustilanteen takia. Toimenpiteitä ovat muun muassa seuraavat:

– Salibandyliiton tulos- ja kassavirta-analyysia tarkennetaan. Selvitetään miten poikkeustilanne vaikuttaa liiton talouteen ja maksuvalmiuteen. Tämä sisältää muun muassa Salibandyliiton toimintasektorikohtaisten kuukausittaisten talousanalyysien ja ennusteiden laatimisen maalis-elokuulle 2020.

– Avataan keskusteluyhteys yksityisten halliyritysten kanssa mahdollisimman pian. Käydään läpi päättyneen kauden peruuntuneita salivuoroja- ja maksuja sekä käynnistetään neuvotteluita ensi kauden osalta.

– Jatketaan seurojen päivittäistä neuvontaa seurakehityssektorin johdolla. Seuraavat keskustelutilaisuudet seuroille ovat jo työn alla.

– Tehdään tiivistä yhteistyötä muiden joukkuepelien ja lajiliittojen sekä Olympiakomitean kanssa poikkeustilanteen tuomien haasteiden ratkaisemiseksi. Odotamme Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) tukipäätöstä, mutta tämän tuen suuruudesta tai aikataulusta ei ole toistaiseksi vielä tietoa.

– Tehdään aktiivista vaikuttamistyötä kuntien suuntaan ja selvitetään kuntien tukimahdollisuuksia salibandylle.

– Selvitetään Salibandyn Tukisäätiön mahdollisuuksia osallistua seurojen tukemiseen (Tukisäätiön kokous keskiviikkoiltana 1.4.).

– Selvitetään poikkeustilanteen vaikutuksia SSBL Salibandy Oy:n toimintaan ja talouteen sekä miten SSBL Salibandy Oy voisi tukea Salibandyliiga-joukkueita.

– Salibandyliiton hallitus kokoontuu tällä hetkellä viikoittain. Liiton toimiston varautumisryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa.


   
Lisää uutisia
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat