Pelicans SB:n naiset ja miehet jatkavat Suomen Cupissa
Päijät-Hämeen Salibandyseura ryJulkaistu: 10.09.2023 18.40

Pelicans SB:n naiset ja miehet jatkavat Suomen Cupissa

Lahden Pelicans SB:n nais- ja miesten joukkueet ovat osoittaneet voimansa Suomen Cupissa, jatkaen kolmannelle kierrokselle upeiden suoritusten myötä.

Naiset ottivat mittaa Divari-vastustajista
Pelicans SB:n naiset haastoivat toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussaan Divari-seura Helsinki Unitedin. Ottelu päättyi Pelicansille 4–2 (0–1, 0–3, 2–0) lukemin. Toinen ottelu, jossa vastustajana oli Divari-seura Uudenkaupungin Nystars, päättyi Pelicansin 2–1 (1–0, 1–0 ja 0–1) voittoon.

Miesten joukkueessa vahvoja suorituksia
Pelicans SB:n miehet ottivat selvän voiton toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa, voittaen Savonlinnan Top Teamin 11–3 (3–1, 2–1, 6–1). Vaikka toisessa ottelussa Imatran Voima vei voiton 5–4 (2–1, 1–1, 1–2), Pelicans oli jälleen vahva kolmannessa ottelussa, kaataen Mikkelin Hatsinan 5-3 (0-0, 1-1, 2-4) lukemin.

Vaikka kaksi voittoa kolmesta ottelusta näyttäytyy paperilla hyvältä, kulissien takana pelit eivät olleet helppoja. Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tero Turpeinen oli kuitenkin joukkueensa esityksiin tyytyväinen.
- Ensimmäinen pelimme meni täysin nappiin, Turpeinen sanoo.
- Kaikki osuivat kohdalleen ja pelimme sujui juuri kuten toivoimme.
- Toisessa ottelussa kohtasimme kauden ensimmäisen suuremman haasteemme ja vaikka lopputuloksena olikin jatkoaikatappio, saimme siitä pelistä paljon oppeja tulevaisuutta varten.

Kolmannessa pelissä haasteet olivat erilaisia.
- Lähdimme otteluumme väsyneinä pitkän päivän jäljiltä, Turpeinen kertoo.
- Vastustaja puolusti tiiviisti omalla alueellaan, ja me hallitsimme palloa suurimman osan peliajasta.
- Vaikka peli olikin yllättävän haastava, saimme kuitenkin tehtyä tarvittavat maalit ja voitimme.

Miesten päävalmentaja paljasti myös, että seuraavassa ottelussa he kohtaavat Imatran Voiman vieraissa.
­- Jos olen oikein ymmärtänyt, pelaamme yhden ottelun, ja siitä voittaja menee jatkoon Suomen Cupissa.
- Runkopelipäivä on merkitty 1.10., mutta vahvistus tälle tulee vielä myöhemmin.

Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Markus Rasanen näkee joukkueen suorituksen positiivisena. Rasasen mukaan molemmat vastustajat edustivat kovaa Divaritasoa. Helsinki Unitedin taustaa hän muistelee,että joukkue oli hänen muistinsa mukaan viime kautena F-Liigan B-lohkossa tai osallistui ainakin karsintoihin. Rasasen mukaan Pelicans oli ensimmäisessä pelissään selvästi pallollisempi, ja joukkue onnistui saamaan vastustajansa liikkeelle. Toisessa pelissä joukkue joutui sopeutumaan haasteisiin kentällä, mutta joukkueessa vallitsi silti rauhallinen ja hyvä fiilis. Rasanen kehui erityisesti joukkueensa nuoria puolustajia ja korosti joukkueensa sitoutumista ja kurinalaisuutta.
- Altavastaajina ja sarjaa alempana pelaavana joukkueena, olimme rohkeita ja täytyy sanoa, että aika hyviä olimme näissä peleissä, Rasanen kommentoi
- Meidän pelimme kehittyy ja yksilöt pelin sisällä uskaltavat tehdä rohkeita asioita ja se myös näkyi otteluissamme.
- Joukkueemme oli sitoutunut ja kurinalainen. Kaikki täyttivät oman roolinsa mallikkaasti.
- Nuoret puolustajamme saavat erityismaininnan. He ovat kyllä kasvaneet valtavasti viimeisen kuukauden aikana. Nöyrästi eteenpäin mutta ei nöyristellen.