D2-pojat jäivät niukasti hopealle loppuhuipentumassa!
Julkaistu: 14.04.2019 00.00

D2-pojat matkasivat eilen Kontiolahdelle Kaakkois-Suomi/Savo-Karjala alueloppuhuipentumaan ja kotiin tuomisina heillä oli hopeamitalit.

Välierä pelissä vastaan Pelikaanipoikia vastaan asettui Imatran Voima Turbiinit. Aluksi näytti, että vastustaja Voima Turbiinit näytti jo menevän menojaan, kun toisen erän puolivälissä he johtivat jo 2-0. Mutta toisen erän lopussa Pelikaanipojat saivat ensimmäiseen maaliin avustusta vastustajalta, kun Voima Turbiinit tekivät oman maalin. Tästä alkoi Pelikaanipoikien hurja nousu, joka jatkui aina kolmannen erän puoli väliin asti, kun Pelicans johti ottelua jo lukemin 2-4. Voima Turbiinit tulivat vielä maalin päähän tilanteeseen 3-4, mutta Pelicansin Saku Minkkinen viimeisteli voittolukemat 3-5, kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria. Tämä tiesi sitä, että finaali kutsui ja mestaruudesta taisteltaisiin.

Finaalissa vastustajana Pelicansilla oli turnausisäntä LeBa -96. Ensimmäinen erä alkoi varovaisesti ja maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty. Toinen ja kolmas erä mentiinkin sitten tasatahtiin. Maaleja tehtiin puolin ja päätössummerin soidessa tilanne oli tasan 2-2. Tämä tiesi sitä, että ratkaisua olisi haettava jatkoajalta. Mutta kuinka ollakaan, jatkoaikaa ei kerennyt kulua, kuin vajaa pari minuuttia, kun kotijoukkueen Joni Hiltunen laukoi itsensä sankariksi ja LeBan mestariksi lukemin 3-2. Niinpä tiukan taiston jälkeen Pelikaanipojat joutuivat tyytymään hopeaan.

Mutta hopea ei ole missään nimessä häpeä ja mitali on ylipäätään aina hieno saavutus! Onnea D2-pojat!

Kuvat: Henna-Riikka Hurtig