D1 pojat ylialueelliseen jatkosarjaan
Julkaistu: 16.11.2019 00.00

Lauantaina ratkottiin Kaakkois-Suomen aluesarjan lohkon 1 pelejä Mäntyharjulla. Jaossa oli tärkeitä pisteitä jatkon kannalta.

Pelicans oli hyvissä asemissa sarjataulukossa toisena ennen tämän päivän pelejä mutta takaa tulevaan oli vain pisteen ero joten häviö ei ollut vaihtoehto tänään.

Ensimmäinen ottelu oli Top Teamia vastaan. Peli pyöri koko ottelun ajan suurimmaksi osaksi vastustajan päässä. Pelicans pojat pitivät huolen että omaan päähän ei pallo juurikaan eksynyt. Vastustajan maalivahdilla olikin töitä. Top Team 35 torjuntaa, Pelicans 5.

Ensimmäisessä erässä ei juuri maaleja kuitenkaan nähty. Erä päättyi lukemiin 1-0 Pelicanssin hyväksi. Toisessa erässä pallo saatiin vastustajan verkkoon kolmeen otteeseen. Ja viimeisessä erässä vielä kaksi maalia, jotka varmistivat 2 pistettä Pelicanssin tilille ja voitto kotiin 6-1. Hyvää peliä pojilta.

Toinen ottelu oli Pisabaa vastaan. Ensimmäisen kerran vastustajan verkkoon helisi jo 20 sekunnin kohdalla. Eikä vauhti loppunut senkään jälkeen. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 4-1 Pelicanssille. Toinen erä oli myös Pelicanssin nimissä ja ottelun viimeinen erä viimeisteli koko alkusarjan hienoon päätökseen. Ottelu hienoin lukemin Pelicanssille 12-2.

”Turnaus taputeltu ja samalla koko alkusarja. Kovatasoinen sarja, jonka selvittäminen ilman tappioita on hyvä saavutus. Pelaaja kehityksen kannalta ylialueellinen jatkosarja on todella tärkeä asia, mutta pelillisiäkin saavutuksia tärkeempi juttu on se minkälainen ilmapiiri tuossa ryhmässä vallitsee. Pojat on kyllä opettaneet mulle täysin uusiksi sellaiset arvot kuin joukkuehenki ja periksi antamattomuus. On kyllä mukava lähteä rakentamaan hommaa uutta sarjaa varten!” Kertoo vastuuvalmentaja Petri Kaurinki päivän päätteeksi.

Ylialueellinen jatkosarja pyörähtää käyntiin 31.11/1.12. Kaakkois-Suomen parhaat ja 3 Savo-Karjalan parasta alkavat selvittämään tietään kohti kevään alueloppuhuipentumaan.