Pelicans SB otti tiukan voiton Divarikarsinnan avauksessa Nibacoksesta
Julkaistu: 17.03.2024 11.45

Pelicans SB otti tiukan voiton Divarikarsinnan avauksessa Nibacoksesta

Lahden Suurhalli Areenalla käytiin lauantaina jännittävä taistelu, kun Pelicans SB:n miesten edustusjoukkue kohtasi Kokkolan Nibacoksen ensimmäisessä Divarikarsinnan 1. vaiheen ottelussa. Ottelu päättyi Pelicansin niukkaan 7–6 (2–2, 2–3, 3–1) voittoon, antaen lahtelaisille arvokkaan edun paras kolmesta -sarjassa.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja ensimmäinen erä päättyi tasan 2–2. Vaikka Nibacos siirtyi johtoon toisessa erässä, Pelicansin vahva kolmannen erän paluu, jossa joukkue iski kolme maalia Nibacoksen yhtä vastaan, varmisti kotivoiton. Ottelun ratkaisuhetket nähtiin, kun Joona Lahtinen tasoitti pelin ajassa 56:06 ja Riku Hakala iski voittomaalin aivan loppuhetkillä ajassa 59:07.
– Ehkä jopa päävalmentajan mielestä liikaa jännitystä, mutta ei se varmasti katsojia haitannut. Tässä oli todella jännittävät vaiheet ja viime hetkillä kairasimme voiton, Pelicans SB:n miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Tero Turpeinen kommentoi ottelun jälkeen.

Pelicans SB:n avainpelaajat olivat ratkaisevassa roolissa voiton varmistamisessa. Henri Silfsten keräsi huimat viisi pistettä (1+4), ja Riku Hakala loisti kolmella maalillaan. Myös Matti Korhonen (1+1) ja Ilmari Lehtinen (1+0) tekivät tärkeitä maaleja joukkueelleen.

Turpeinen myönsi, että peli ei ollut joukkueelta parasta mahdollista.
– Se riitti tänään, että olimme pelin lopussa johdossa. Paljon on kyllä parannettavaa vielä Kokkolaan mentäessä.
– Hyvä taistelu meiltä, mutta vaadin äijiltä varsinkin Kokkolaan mennessä enemmän kaksinkamppailupelaamiseen. Meidän on parannettava.

Ottelun tunnelma Suurhalli Areenalla oli sähköinen, ja Turpeinen kiitti myös Kokkolan kannattajia, jotka toivat meteliä katsomoon.
– Hienoa, että lähtivät paikan päälle, että saatiin tänne meidän suurhallillemme myös meteliä.

Voiton myötä Pelicans SB on askeleen lähempänä sarjan katkaisua ja jatkopaikan varmistamista. Seuraava ottelu pelataan Kokkolan Kampushallissa 23. maaliskuuta, ja Pelicansilla on mahdollisuus päättää sarja suoraan kahdessa pelissä.
– Kyllä se vaatii vielä paremman esityksen kuin tänään.
– Edelleen niitä pieniä osa-aloita lähdetään parantamaan, Turpeinen summaa valmistautumisesta seuraavaan otteluun.

Pelicans SB:n ja Nibacoksen välisen Divarikarsinnan ensimmäinen ottelu tarjosi vauhtia, jännitystä ja viihdettä salibandyfaneille. Nyt katseet kääntyvät Kokkolaan, missä Pelicans tavoittelee sarjan ratkaisua ja paikkaa Divarikarsinnan seuraavassa vaiheessa.