Pelicans SB taisteli tiensä voittoon Kokkolassa – Divaripaikka katseissa
Julkaistu: 23.03.2024 21.44

Pelicans SB taisteli tiensä voittoon Kokkolassa – Divaripaikka katseissa

Pelicans SB:n miesten edustusjoukkue otti jännittävän voiton Kampushalli Kokkolassa pelatussa Divarikarsinnan toisessa ottelussa lauantaina 23. maaliskuuta. Voiton myötä Pelicans SB etenee Divarikarsintojen 2. vaiheeseen, lähemmäksi mahdollista sarjanousua miesten Divariin ensi kaudeksi. Joukkue oli voittanut ensimmäisen ottelun viikkoa aiemmin Lahdessa ja oli siten askeleen edellä Nibacosta koko ottelusarjan ajan.

Lauantain ottelu päättyi lukemin 8–7 (1–1, 3–3, 3–4) Pelicans SB:n hyväksi, jännittävän ja tasaisen kamppailun jälkeen. Ottelu oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, joiden lopputuloksena Pelicans SB onnistui kairamaan itselleen voiton.

Pelicans SB:n päävalmentaja Tero Turpeinen myhäili tyytyväisyyttä ottelun jälkeen, vaikka peli menikin jännäksi aina viime sekunneille saakka.
– Kaks erää ammuttiin veskaria vähän logoon ja kaveri peitti kyllä hyvin laukauksia, Pelicans SB:n miesten päävalmentaja Tero Turpeinen totesi ottelun jälkeen.
– Sen takia kahden ensimmäisen erän lukemat olivat ehkä aika maltilliset, mutta sitten kolmannen erän alussa, kun tulimme kopista, ukot löysivätkin sitä palloa sinne verkkoon saakka.

Ottelun kulku oli Turpeisen mukaan rikkonainen, täynnä jäähyjä ja ylivoimapelaamista. Pelicans SB onnistui hyödyntämään ylivoimatilanteitaan, mutta päävalmentaja näki vielä parannettavaa.
– Taisimme onnistua kerran tai kaksi ylivoimalla, mutta paikkoja oli kyllä enemmänkin, Turpeinen lisää.

Voitto lämmitti koko joukkueen sydäntä, erityisesti kun se saavutettiin joukkuepelaamisen kautta.
– Kyllä mun sydäntä lämmitti toi jätkien joukkuepelaaminen. Joukkueena voitetaan ja äijät peittivät hienosti palloa vastustajan laukauksiin.
– Tämmöistä ei ole näkynyt vielä tällä kaudella näin paljon, mitä tässä ottelusarjassa, Turpeinen kehuu joukkueensa suoritusta.

Tulevista otteluista ja Divarikarsintojen viimeisestä vaiheesta puhuttaessa Turpeinen pysyy luottavaisena.
– Fiilikset ovat totta kai erittäin hyvät tällä hetkellä.
– Ei ole vielä tullut vastaan semmoista joukkuetta, joka olisi meidät voinut voittaa näissä karkeloissa ja karsintapeleissä.
– Itselläni on todella hyvät ja luottavaiset fiilikset tulevista peleistä, Turpeinen toteaa.

Valmistautuminen seuraaviin otteluihin alkaa välittömästi, kun joukkue palaa takaisin harjoituksiin. Päävalmentaja Turpeinen painottaa terveyden ja hyvän kunnon ylläpitämistä tuleviin koitoksiin valmistautuessa.
– Ukot juhlii nyt kotimatkalla tätä peliä ja maanantaina jatketaan heti hommia treenien parissa.
– Ei tässä ole nyt mitään sen kummempia valmistautumisia. Pidetään ukot terveinä, kun flunssa-aalto pyörii tällä hetkellä ja treenataan viikolla viisikkopeliä, Turpeinen päättää.

Tulevat ottelut ja vastustajat Divarikarsintojen viimeisellä kierroksella selviävät lähiaikoina, ja Pelicans SB:n miesten joukkue on valmis kohtaamaan haasteet, jotka odottavat heitä tiellä kohti unelmaa sarjanoususta.

Ottelu Kokkolassa oli todiste joukkueen vahvasta taistelutahdosta ja kyvystä pitää pää kylmänä paineen alla. Jokainen pelaaja laittoi itsensä likoon, ja tämä joukkuehenki on ollut Pelicans SB:n menestyksen kulmakivi läpi kauden. Pelicans SB:n miesten joukkue osoitti, että he voivat voittaa myös vieraissa, kovassa paineessa ja vaikeissa olosuhteissa, mikä on olennainen ominaisuus matkalla kohti Divaria.

Tuleva vastustaja ja otteluaikataulu viimeisellä kierroksella tulee olemaan merkittävä testi Pelicans SB:lle. Joukkue on kuitenkin osoittanut koko kauden ajan, että he ovat valmiita kohtaamaan minkä tahansa haasteen, ja heidän suorituksensa Nibacosta vastaan vain vahvistaa tätä käsitystä. Tero Turpeinen ja hänen valmennustiiminsä tulevat varmasti valmistelemaan joukkueensa huolellisesti, keskittyen vahvuuksiinsa ja hiomalla heikkouksiaan ennen viimeisiä ratkaisevia otteluita.

Kuten Turpeinen totesi, voitto Nibacosta oli joukkueen yhteisen taistelun tulos. Pelicans SB:n miesten joukkue on näyttänyt, että he voivat sopeutua ja vastata vastustajan pelityyliin, pitäen samalla kiinni omasta pelisuunnitelmastaan. Viimeisellä kierroksella heidän on jatkettava samaa, säilytettävä tiivis joukkuepelaaminen ja hyödynnettävä jokainen mahdollisuus, joka tulee heidän tielleen.

Divarikarsinnan viimeinen vaihe ei ole pelkästään fyysinen koitos, vaan myös henkinen taistelu. Pelicans SB:n on pidettävä yllä korkeaa motivaatiotasoa ja keskittymistä, jotta he voivat saavuttaa kauan odotetun tavoitteensa – sarjanousun Divariin. Heidän kykynsä nousta vaikeuksien yli, kuten Kokkolassa nähtiin, antaa toivoa ja uskoa, että joukkue voi todella saavuttaa sen, minkä eteen he ovat kovasti työskennelleet.

Kun Pelicans SB valmistautuu Divarikarsinnan ratkaiseviin otteluihin, he tekevät sen tietoisina siitä, että kovaa työtä, uhrauksia ja joukkuehenkeä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Kokkolan voitto antoi heille tarvittavan itsevarmuuden ja näytti, että he ovat valmiita ottamaan seuraavan askeleen kohti unelmaansa. Kaikki on nyt kiinni siitä, kuinka hyvin he valmistautuvat, sopeutuvat ja taistelevat tulevissa otteluissa. Pelicans SB:n matka kohti Divaria jatkuu, ja jännitys tiivistyy, kun he lähestyvät kauden tärkeimpiä otteluita.