Pelicans SB:n taistelu jatkuu Divarikarsintojen 3. vaiheessa - tiukka vääntö SB Vantaan kanssa 2. va
Julkaistu: 02.04.2024 07.00

Pelicans SB:n taistelu jatkuu Divarikarsintojen 3. vaiheessa - tiukka vääntö SB Vantaan kanssa 2. va

Pelicans SB:n ja SB Vantaan välillä käyty tiukka Divarikarsinnan toisen vaiheen ottelusarja huipentui sunnuntaina Vantaan Myyrmäen Urheilutalossa. Vaikka Pelicans SB näytti jälleen kerran sisukkuuttaan, SB Vantaa onnistui toistamiseen nappaamaan voiton jatkoajalla lukemin 6–5 JA (2–3, 2–2, 1–0). Tämän myötä SB Vantaa varmisti nousunsa ensi kaudeksi miesten Divariin, jättäen Pelicansin haaveet vielä katkerasti kesken.

Sunnuntain ottelu noudatteli edellisen kohtaamisen kaavaa: tasaisia eriä, jossa maaleja syntyi vuorotahtiin. Pelicans SB:n pelaajat, kuten Ilmari Lehtinen ja Joona Lahtinen, näyttivät taitonsa kentällä kahdella maalillaan kumpikin. Matti Korhonen säesti kolmella syöttöpisteellään, mutta lopulta Pelicansin yritykset eivät riittäneet voiton varmistamiseen.
– Ottelu oli taas tiukka ja tasatahtiin tehtiin maaleja. Harmittava häviö jatkoajalla, Pelicans SB:n miesten päävalmentaja Tero Turpeinen totesi ottelun jälkeen.

Turpeinen kertoo, että vaikka tappio ottelusarjassa oli pettymys, joukkueen katseet ovat jo käännetty tulevaan. Pelicansilla on vielä mahdollisuus nousta Divariin, kun he kohtaavat Divarikarsinnan kolmannessa vaiheessa SBS Wirmon.
– Tämä kakkosvaiheen sarjahan oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että Vantaa ei missään kohtaa johtanut otteluita, Lahdessa eikä Vantaalla. Mutta silti 2–0 otteluvoitot Vantaalle. Nyt suunnattiin katseet tulevaan Wirmo-sarjaan, Turpeinen summaa sarjan kulun.

Valmentaja Turpeinen ei näe, että yksittäisiä asioita olisi pitänyt tehdä toisin ottelusarjassa SB Vantaata vastaan. Hän korostaa, että 5–5-pelissä Pelicans oli vahvempi, mutta ylivoimamaalit ja jatkoaikaratkaisut kääntyivät Vantaan hyväksi.
– En sinänsä mitään yksittäistä asiaa keksi mitä meidän olisi pitänyt parantaa, että lopputulos olisi ollut toinen. Parempi joukkue voitti ja täytyy kunnioittaa lopputulosta, Turpeinen sanoo realistisesti.

Tulevasta Wirmo-sarjasta Turpeinen odottaa taas tiukkaa vääntöä, mutta luottaa joukkueensa mahdollisuuksiin.
– Meidän kanssamme samasta lohkosta jatkoon päässyttä Wirmoa vastaan pelataan viimeisestä paikasta Divarissa, Turpeinen valottaa tulevaa ja korostaa, että lepo on nyt ensiarvoisen tärkeää joukkueelle pitkän kauden ja tiukan Vantaa-sarjan jälkeen.

Pelicans SB on osoittanut vahvaa taistelutahtoa ja taitoa koko kauden ajan. Vaikka tie Divariin on ollut mutkikas, on vielä yksi mahdollisuus nousta sarjaporrasta ylemmäksi. Lahtelaiset valmistautuvat nyt kohtaamaan SBS Wirmon Divarikarsinnan viimeisessä vaiheessa, ja tavoitteena on päättää kausi sarjanousuun.

Joukkue ja valmennus ovat valmiita antamaan kaikkensa tulevissa otteluissa ja toivovat saavansa vahvan tuen faneiltaan viimeiseen taistoon. Pelicans SB:n ja SBS Wirmon kohtaamiset tulevat olemaan salibandyn juhlaa, jossa panoksena on paikka ensi kauden Divarissa.