Pelicans SB naisten kausi päättyi Kontiolahdella - katseet jo tulevassa
Julkaistu: 23.03.2024 20.23

Pelicans SB naisten kausi päättyi Kontiolahdella - katseet jo tulevassa

Pelicans SB:n naisten joukkueen matka kohti mahdollista sarjanousua naisten Divariin päättyi lauantaina Kontiolahden liikuntahallilla, kun joukkue kohtasi kaksi kovaa vastustajaa Naisten Suomisarjan loppusarjan ensimmäisessä vaiheessa. Päivän ottelut, jotka päättyivät tappioihin FB Factoria ja Häme Starsia vastaan lukemin 7–2 (0–0, 4–0, 3–2) ja 5–1 (0–3, 1–0, 0–2), asettivat Pelicansin naisten joukkueen kauden päätöspisteeseen. Tästä huolimatta, kausi on tarjonnut joukkueelle arvokkaita oppitunteja ja kasvun mahdollisuuksia.

Ensimmäisen ottelun alku oli tasainen, mutta FB Factor onnistui luomaan etumatkaa toisessa erässä. Pelicansin yritykset kaventaa peliä kolmannessa erässä tuottivat tulosta, mutta se ei riittänyt kääntämään ottelun kulku. Toisessa ottelussa Häme Stars otti alusta alkaen ohjat käsiinsä, ja vaikka Pelicans sai luotua painetta vastustajan päätyyn, se ei pystynyt kääntämään pelin suuntaa edukseen.
– Olimme koko päivän painot jaloissa ja perusasiat eivät onnistuneet, Pelicans SB:n naisten edustusjoukkueen vastuuvalmentaja Markus Rasanen summasi päivän suorituksia.
– Tämä kuvastaa hyvin joukkueen haasteita näissä ratkaisevissa otteluissa.
Hänen mukaansa kumpikin peli oli voitettavissa, mutta joukkue ei kyennyt hyödyntämään mahdollisuuksiaan täysimääräisesti.

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat jo mielessä, kun joukkue suuntaa katseensa ensi kauteen ja tuleviin haasteisiin. Joukkueen "uusi startti" naisten salibandyyn Pelicansissa on ollut lupaava, ja vaikka kauden päätavoite jäi saavuttamatta, on monia syitä olla toiveikas tulevaisuuden suhteen.
– Koko kauteen voi olla tähän asti sillä tavalla tyytyväinen, että saimme ihan hyvän 'uuden' starttin naisten säbään pelsuissa, Rasanen kertoi, viitaten joukkueen kehitykseen kauden aikana.
Hän korosti myös yhteistyön merkitystä alueen salibandykehityksessä ja SaiPan kanssa käytäviä tulevaisuuden keskusteluja.

Kapteeni Fanny Kettunen jakoi Rasasen näkemyksen kauden annista.
– Ensimmäinen kausi yhdessä, uuden joukkueen kanssa ja suoriuduimme siihen nähden hyvin.
– Vaikka Kontiolahden ottelut eivät päättyneet toivottuun tulokseen, on joukkueen yhtenäisyys ja sitoutuminen lupaava merkki tulevaisuuttamme ajatellen.

Pelicans SB naisten joukkueen katseet ovat jo käännetty kohti tulevia T21-playoff-pelejä, jossa joukkueella on mahdollisuus näyttää kykynsä ja taistelutahtonsa uudelleen. Runkosarjan neljäs sija T21 SM-jatkosarjassa ja pääsy playoffeihin on merkittävä saavutus itsessään, ja joukkue on valmis ottamaan seuraavat askeleet kohti menestystä.
– Nyt katseet kohti jatkoa ja T21 play-offeja, Kettunen toteaa, antaen äänen joukkueen yhteiselle tavoitteelle ja toiveikkuudelle tulevaisuudesta.
– Joukkueen yhtenäisyys, taistelutahto ja halu kehittyä ovat avainasemassa, kun Pelicans SB:n naiset valmistautuvat kohtaamaan tulevat haasteet.

Vaikka tämän kauden päätavoite jäi saavuttamatta, on Pelicans SB:n naisten joukkueen kehitys ollut merkittävää. Tulevaisuus näyttää valoisalta, kun joukkue jatkaa yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa ja pyrkii luomaan vahvan perustan naisten salibandylle Lahdessa ja sen ympäristössä.
– On tärkeää jatkaa työntekoa ja kehittää alueen tyttösalibandyä, Rasanen korostaa.
– Pyritään luomaan alueelle hyvä pohja harrastaa lajia, seurojen yhteistyökuviot ovat hieno asia.

Joukkue aikoo hyödyntää kesätreenikauden parantaakseen pelaajiensa kuntoa ja taitoja, sekä keskittyä yksilökehitykseen. Keskeisenä tavoitteena on myös nostaa junioripelaajien tasoa ja varmistaa, että Pelicans SB voi jatkossakin tarjota laadukkaan ympäristön naissalibandyn harrastamiseen.

Kapteeni Kettusen sanoin, tämän kauden kokemukset antavat joukkueelle vahvan perustan, jolta rakentaa. Vaikka Kontiolahden turnaus päättyi pettymykseen, joukkue on saavuttanut paljon ja asettanut perustan tulevalle menestykselle.

Kun Pelicans SB:n naiset suuntaavat katseensa kohti tulevaisuutta, he tekevät sen yhtenäisenä ryhmänä, joka on valmis kohtaamaan uudet haasteet ja tavoittelemaan uusia saavutuksia. Työ jatkuu kesällä, ja joukkue odottaa innolla mahdollisuutta näyttää taitonsa ja taistelutahtonsa vielä T21-playoff-peleissä.

Pelicans SB:n naisten edustusjoukkueen tarina on vasta alussa, ja joukkue on valmis kirjoittamaan seuraavat luvut tulevissa kausissa. Joukkueen yhteistyö, sitoutuminen ja kehitys antavat lupaavia merkkejä siitä, että Pelicans SB on nousemassa vahvaksi toimijaksi naisten salibandyssä Suomessa.

Kauden päättyessä Pelicans SB kiittää pelaajiaan, valmentajiaan, kannattajiaan ja kaikkia yhteistyökumppaneitaan tuestaan ja rohkaisee kaikkia pysymään mukana joukkueen matkassa kohti tulevia voittoja ja saavutuksia.