Pelicans SB T21:n matka päättyi pettymykseen Porvoossa - PSS veisteli tiensä voittoon
NaisetJulkaistu: 02.04.2024 07.00

Pelicans SB T21:n matka päättyi pettymykseen Porvoossa - PSS veisteli tiensä voittoon

Pelicans SB:n ja Porvoon Salibandyseuran (PSS) välinen T21 SM-sarjan pudotuspelien toinen kohtaaminen sunnuntaina 31.3. Porvoon Aurorahallilla päättyi kotijoukkueen juhliin. PSS voitti ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen 5–4 (1–1, 2–1, 2–2) ja eteni näin sarjassa 2-0 voitoin. Pelicansin kausi päättyi näin ollen pettymykseen, vaikka taistelu oli tiukkaa loppuun saakka.

Ottelun alusta lähtien oli selvää, että kumpikin joukkue halusi voiton. Pelicansin Miisa Turunen oli jälleen joukkueensa kantavia voimia tehopisteillä 2+2. Siiri Tuutti ja Elsa Holopainen tukivat Turusta maaleilla ja syötöillä, mutta tästä huolimatta PSS onnistui pitämään pintansa ja tekemään ratkaisevat maalit.

PSS:n tiukka puolustus ja Pelicansin pienet virheet ratkaisivat ottelun kohtalon. Vaikka Pelicans hallitsi peliä pallon kanssa ja loi useita maalipaikkoja, PSS:n sumputustaktiikka ja erinomainen maalivahtipeli pitivät porvoolaiset pelissä mukana ja mahdollistivat heidän voittonsa.

Pelicans SB T21-joukkueen vastuuvalmentaja Markus Rasanen kuvailee ottelua ja sarjaa värikkääksi ja täynnä haasteita.
– Tuli kyllä ottelun jälkeen ajatus, että pitikin olla värikäs pääsiäinen ja tuli ristiinnaulitseminen. Karmea pettymys, ei sitä sovi kaunistella. Ja kun ei edes pelattu surkeasti, niin se lisäsi kuuluisia ärräpäitä, Rasanen pohtii.

Rasanen kiittelee Pelicansin T21-joukkuetta kokonaisuudessaan.
– Hattua nostan myös omille. Asioita ja kentällisiä muovattiin ja toteutus oli sillai hyvää. Vain virheet harmittavat ja se oli meidän kohtalomme.

Maalivahti Sara-sofia Rapo ja puolustaja Ilona Taipale saavat erityismaininnan.
– Maalivahtimme Sara-sofia Rapo pelasi varmaan uransa parhaan pelin oikeaan paikkaan. Lisäksi nuori puolustajamme Ilona Taipale oli loistava pallorohkeudessa ja pärjäsi tänään hyvin kovassa fyysisessä pelissä, Rasanen kehuu.

Vaikka pettymys oli suuri, Rasanen ja Pelicans SB ovat jo kääntäneet katseensa tulevaisuuteen.
– Nyt vähän happea ja aloitellaan kohti tulevaa.

Vaikka Pelicans SB T21:n kausi päättyi ennenaikaisesti, joukkueen taistelutahto ja kehitys kauden aikana antavat lupaavia merkkejä tulevaisuutta varten. Pudotuspelisarja PSS:ää vastaan oli tiukka, ja vaikka lopputulos ei ollut toivottu, joukkue voi olla ylpeä näyttämästään suorituksesta ja sitkeydestä.