T21 pudotuspelit alkavat! Avaus Salpahallissa 30.3. kello 12:30 ja vastassa PSS.
Julkaistu: 27.03.2024 21.37

T21 pudotuspelit alkavat! Avaus Salpahallissa 30.3. kello 12:30 ja vastassa PSS.

T21 SM-sarjan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin tulevana viikonloppuna. Pelicans saa puolivälieräsarjassa vastaansa Porvoon Salibandyseuran eli PSS:n. Muut otteluparit ovat Classic – Nibacos, EräViikingit – Northern Stars ja FBC Turku – SBS Wirmo. PSS on kohdattu tällä kaudella jo kolme kertaa. Alkusarjan ottelussa tuli tuikan väännön jälkeen 5-3 vierastappio. Ylemmässä jatkosarjassa Porvoolaiset kohdattiin kahdesti ja molemmista otteluista otettiin tasaisten kamppailujen jälkeen 4-2 voitot. Porvoolaisilla on kasassa mielenkiintoinen ryhmä. Joukkueessa pelaa useampi F-liigaa PSS:ssä tai ÅIFissa pelaava peluri. Molempien joukkueiden F-liigataival tämän vuoden osalta on tullut jo päätökseensä, joten tämän puolesta pelaajat ovat T21 ryhmän käytössä pudotuspeleissä. Joukkueesta löytyy myös keväällä Lahdessa pelattaviin U19 MM-kisoihin tyrkyllä olevia pelaajia. Seurantaan vastustajaryhmästä kannattaa ottaa esimerkiksi #17 Iida Sinkko. Oikean laitahyökkääjän tontilla operoiva Iida tahkosi F-liigaa ÅIFin paidassa tehoin 7+1, T21 SM-sarjan tehot PSS:n keltamustissa olivat 6+3 ja Suomen U19 maajoukkueen paidassa verkko on heilunut myös tasaiseen tahtiin viimeksi Puolassa pelatussa turnauksessa. Pelicans sijoittui ylemmässä jatkosarjassa neljänneksi ja pääsee näin ollen avaamaan sarjan kotiottelulla. PSS varmisti paikkansa pudotuspeleissä voittamalla SSRA:n pudotuspelikarsinnoissa. Ottelut pelataan seuraavan ohjelman mukaisesti ja kahdella voitolla pääsee välieriin.

  • 30.03.2024, kello 12:00, Salpahalli Hollola, Pelicans – PSS
  • 31.03.2024, kello 16:00, Aurora Porvoo, PSS – Pelicans
  • 02.04.2024, kello 18:30, Salpausselkähalli, Pelicans – PSS (tarvittaessa)

Pelicans valmentaja Markus Rasanen avaa pudotuspeliajatuksiaan seuraavanlaisesti. Ollaan juteltu valmennuksen kesken tulevasta ja ihan ennakoidusti saatiin PSS vastaan. Hyvä joukkue ja tosi hyvä, kun ei tarvitse matkustaa tunti tolkulla (toim. huom. vaihtoehtona vastukseksi oli myös Nibacos Kokkolasta). Tulee varmasti hyvä ja kova sarja kun myös PSS saanut liigassa olleet pelurit mukaan. Valmistauduttu ja muokattu kentällisiä juuri PSS sarjaa ajatellen. Muutama loukki tullut, joka varmisti miten kentälliset muovataan. Pyritään olemaan aktiivinen ja rohkea hyökkäysalueella. Joku joskus sanonut, että kun pleijarit alkaa, niin puolustus korostuu. Pitää varmasti paikkansa tässäkin sarjassa, mutta halutaan myös olla aktiivisia ja liikkuvia niin kuin aina kauden aikana, kun meillä ollut leveä rosteri. Ja uskotaan, että nyt käytössä oleva hyökkäysarsenaali on meillä laadukas ja leveä. Kun pelityyli on, että myös puolustajat tukevat hyökkäyksiä niin samallalaillla edetään kun ennenkin. Kaksinkamppailu pelaaminen pitää saada huippuiskuun. Hyvä fiilis ja pitkästä aikaa ollaan näissä karkeloissa. Taitaa osa pelaajista päästä kokemaan ensimmäistä kertaa pleijarimaailman ja fiiliksen. Toivottavasti mitkään flunssat eivät sotke kummankaan joukkueen pakettia vaan päästään vääntämään halutuilla kokoonpanoilla. Edelleenkin sama motto: nöyrästi muttei nöyristellen eteenpäin! Porras portaalta.

Erityistoive olisi että saadaan kotiavukseen yleisöä paikalle. Tulisi sitäkautta semmoinen urheilujuhla ja hieno ottelutapahtuma. Kyllä sekin pelaajia sytyttää!! Tähän Rasasen toiveeseen on helppo yhtyä.

Jos PSS on liikkeellä mielenkiintoisella ryhmällä, niin sitä on myös Pelicans. Vahvan ja laajan ryhmän joukosta löytyy myös yhdeksän pelaajaa, jotka pelasivat naisten F-liigaa tällä kaudella. Kirkkainpana tähtenä koko F-liigan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut ja naisten MM-kisoissa tehokkaasti debytoinut Miisa Turunen. Muut rinnakkaisedustuksella Pelsuissa pelaavat Saipapelurit ovat Elsa Holopainen, Moona Poskiparta, Tuuli Viuhko, Saana Luostarinen ja Siiri Tuutti. Vastavuoroisesti Saipan riveissä Pelicansista F-liigaa tahkosivat Henna Piironen, Bea Taipale, Saana Kurvinen ja Jenni Leppänen. Yhteistyö on ollut kauden aikana varsin toimivaa. Edellä luetelluista pelaajista todennäköisesti useampikin pukee maajoukkueasun päälleen U19 MM-kisoissa Lahdessa. Lappeenrannan suuntaan heitettiin kysymystä kehiin, että millä mielin lähtevät T21 pudotuspeleihin. Tuuli ensimmäisenä kommentoi, että ”PSS varmasti kova vastustaja ku ihan eri asetelmat nyt ku liigapelurit mukana, mut luotan täysin et hoidetaa ja pelit jatkuu vielä pitkälle.” Vastaavasti Siirin mietteet kohden pelejä ovat seuraavat: ”Hyvillä fiiliksillä lähen T21 pleijareihin! PSS kanssa tulee varmasti tiukat ja kovat pelit nii kiva päästä pelaamaa. Uskon että meijän joukkue taistelee kovaa ja tavotteena on, että meijän kevät on vielä pitkä!” Saana puolestaan pohjustaa tulevaa seuraavin sanan kääntein. ”Ootan innokkaana et nyt nää T21 pleijarit alkaa ja pääsisin pelaamaa. Viimeeks saatii pessiä vastaa hyvät tiukat pelit aikaa ja nyt viel lisövahvistusta meil mukana ni hyvät pelit varmasti tulossa ja uskon et me edetää viel pitkälle.” Lupaavalta kuulostaa kohden tulevia pelejä.

Valmennus pohdiskeli osalle pelaajista ensikosketusta playoff maailmaan, mutta suurin osa T21 joukkueen pelureista oli jo viime viikonloppuna naisten joukkueen matkassa taistelemassa noususta 1. divisioonaan. Vaikka lähelle päästiinkin, nousu jäi tällä kertaa vielä haaveeksi, mutta kokemuspankki pudotuspeleistä karttui ainakin. Toki nyt pelataan nousun sijaan mitaleista ja päästään kotiyleisön, toivottavasti runsaslukuisen ja äänekkään sellaisen, eteen pelaamaan. Tässä ryhmässä on potentiaalia, paljon potentiaalia. Mielenkiintoista seurata, että kuinkä pitkälle keväälle se kantaa.

Asetelmat ovat siis erittäin herkulliset. Turkoosi kevät on täällä. 💙💙💙 Nyt hallille kannustamaan!

Artikkelikuvat: Tomin Urheilukuvat