Naisten ja T21 treenikausi käynnissä ja ensimmäinen harjoituspeli pelattu
Julkaistu: 21.08.2023 23.06

Naisten ja T21 treenikausi käynnissä ja ensimmäinen harjoituspeli pelattu

Omatoimiharjoituskauden jälkeen on palattu vauhdikkaasti yhteisharjoitusten pariin. Harjoituksissa on ollut hyvä meininki ja harjoitusaktiivisuus on ollut hyvällä tasolla. Nyt odotellaan jo vesikielellä kauden alkua naisten Suomisarjassa ja T21 SM-sarjassa. Sitä ennen on vielä luvassa Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelut Myllypurossa 26.8. ja tietenkin kauteen valmistavat harjoitusottelut, joista ensimmäinen pelattiin 10.8. Leppäävaarassa T21 ikäisten kohdatessa kotijoukkue Northern Starsin. Toimitus kysyi molempien joukkueiden päävalmentajilta kommentit illan pelistä oman joukkueen, vastustajajoukkueen ja tulevan kauden osalta.

Pelsun päävalmentaja Markus Rasasen kommentit pelistä. Hyvä tempoinen T21 harjoituspeli. Kova vastus ja hyvin oltiin pelissä mukana. Alussa kyllä hallittiin ottelua. Todella positiivinen esitys. Kentälliset eivät ole harjoitelleet juurikaan yhdessä, niin onnistuttiin hyvin. Iso plussa, että saatiin luotua paljon maalipaikkoja, joista jatkossa tehdään vaan maalit paremmalla %. Taistelu ja liike hyvää, sekä yrittäminen. Iloinen ja rento ilmapiiri, mikä ollut tietysti tavoite saada alkutaipaleeseen. Löydettiin jo jatkoa ajatellen mielenkiintoisia hyökkäysketjuja. Markus jatkaa lisäksi, että treenikausi ollut hyvin +merkkinen. Saadaan vaan yhteistreenejä alle, niin hyvä tulee. Joukkueessa huokuu hyvä fiilis harjoitteluun ja yhdessä tekemiseen.

Pelicanseillekin erittäin tutun Northern Starsin päävalmentajan Jouni Kivisen mietteet seuraavassa. Peli oli yllättävänkin nopeatempoinen tässä vaiheessa kautta. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja tehdä useampikin maali, mutta molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat hyvän pelin. Pelissä pääsimme harjoittelemaan uusia asioita tulevaa kautta varten ja näkemään mitä osa-alueita on vielä harjoiteltava ennen kauden ensimmäistä sarjapeliä. Pelimme sisällä tasossa oli vielä suuria vaihteluja, johon osittain vaikutti ketjujen vaihtuvuus, mutta harjoituspelit ovat kuitenkin kokeiluja ja tiedon hankkimista varten.

Pelicans oli hyvällä jalalla liikkeellä ja antoi hyvän vastuksen meille. Toivoimme korkealta paineistusta meidän pelin avaukselle ja sitä saimme heiltä. Pelicans käänsi myös peliä hyvin karvauksemme alta ja pystyi nopeilla hyökkäyksillä luomaan hyviä maalipaikkoja.

Northern Starsin kauden alkua odotan mielenkiinnolla ja tasoamme tulevassa sarjassa. Lohko on kova, mutta tavoitteena on olla neljän joukossa lohkossa. Osa pelaajista tulee pelaamaan naisten divaria ja T18-sarjaa, joten vaihtuvuutta kokoonpanoissa tulee olemaan kauden aikana. Pelicansille toivotan hyvää kautta ja toivottavasti kohtaamme vielä kauden aikana.

Itse peli päättyi Northern Starsin 5-3 voittoon. Kiitokset valmentajille kommenteista, tsemppiä molemmille joukkueille ja mielenkiinnolla lähdetään kohti tulevaa kautta.